Afișări de pagină luna trecută

joi, 28 ianuarie 2016

Mic indreptar de trupa.

Primii pasi au fost facuti in toamna lui 1992 pe cand cei doi trupeti ramasi de la Despot se intoarceau de la o rocoteka din Brasov alaturi de unul din componentii trupei Excentric..
Intr-un tren de noapte ce lega Zarnestiul de Brasov,la propunerea lui Radu s-a hotarat de comun accord formareea unui proiect rock total diferit la ceea ce se canta pe atunci pe plaiurile barsene.
Influentati de grupul american total necunoscut in Romania, Cop Shoot) Cop (https://youtu.be/72ObPGLvKqM0),dar si de , Exploited(https://youtu.be/FZLBmqFiGjY) si de ce sa nu recunoastem ,Nirvana(https://youtu.be/Ad-6Jdnz5yk), mai in gluma mai in serios ne-am zis sa incepem cat mai repede sa il punem in aplicare. Mai ales ca in cateva saptamani se producea Festivalul Studentesc de Muzoca Rock-Bravos.
Debutul s-a facut pe scena salii Rectorat in formula:
    Dan Ionel-bas                      -Excentric
    Radu Adrian-bas+voce        -Despot
    Costache Ioan-tobe +voce   -Despot
    Gavrila Petrut-ch                  -Excentric
Cu doar trei piese la activ reactia publicului a fost surprinzatoare de bine:
   Ura de dupa usa
   Tarfa obscena
   E-te-te la tine.
Gavrila, navetist de fel,paraseste imediat proiectul,iar formula se va stabiliza in trei.
 Cu Dan,Costache si Radu ,grupul va castiga premiul 1 la Festivalul de rock din Fagaras in Februarie 1993 cu piesele:
    Ura de dupa usa
    Omule de la Tv
    E-te te la tine
    Dement (piesa Despot)
    Sexualitate.
Avand in repertoriul aceeleasi piese,grupul va concura la Festivalul Top T Buzau 93 in perioada 29-10 Aprilie, 1Mai, unde va castiga Marele Premiu la sectiunea dura ,alaturi de Detector-Brasov.
cu un nou suflu muzical pur autohton adus de muzica promovata de UDDU,grupul va fi considerat de catre Florian  Pittis ca fiind trupa care spune cu adevarat ceva pe scena ca mesaj si ca muzica,adevarat romaneasca iar de catre Florin Silviu Ursulescu ca fiind trupa ce continua spiritul rock initian de  Phonix si Celelalte Cuvinte.
In august 1993, cu ajutorul lui Tike (Pansament si N.S.),se va inregistra demo-ul  ".Tot in aceasta perioada ,grupul, participa la '' Rock Dracula  in formula Dan Ionel, Costache Ioan, Radu Adrian si noul venit Dan Barbulescu-ch.La acest recital, tobarul a batut cu o mana in ghips in urma unui accident.
Din pacate cei ce se ocupau cu sunetul , Migas real, au avut o atitudine marlaneasca fata de trupa, batandu-si joc, efectiv de sonorizare.


Niciun comentariu: