Afișări de pagină luna trecută

duminică, 4 mai 2008

In cautarea UDDU-lui ep2


Cu ceva tobe romanesti, cu un amplificator de 150W si o boxa Vermona, am pornit in marea aventura de a ne face simtita prezenta printre cei ce ascultau rock.
De la inceput trupa a pornit cu un handicap ,care avea de altfel sa ingreuneze accensiunea ei spre confirmarea mult dorita. Lipsa banilor precum esecul perpetuat de a creea o coziune acceptabila pentru binele trupe, a amplificat acest rau inevitabil.
Repetitile au inceput in forta ,avand aceea energie necesara pentru a compune ceva proaspat si de impact pentru cei ce ne asculta..Era o adevarat foame de a canta si a compune piese noi. Prima piesa la care ne-am apucat a fost binenteles Ura De Dupa Usa.Un cantec care sincer nici acum nu stiu cine la gandit. Memoria ma duce doar la o seara de baute langa Scoala General 1 unde Costi cu Petre si altii au inceput sa cante la chitara printre altele si cateva acorduri din acest cantec.Cert este ca in preajma lor exista Costi care ar fi avut ideea acestui cantec ,care ceilalti l-au inteles si l-au lasat cu gandul asta.Asa ca in cateva ore am scos piesa cu tot cu refren in formatul pe care il puteti gasi pe albumul: De Ce Atata Ura sau mai precis pe demo-ul '' De Trei Ori Ura"-'93
Apoi a urmat Omule De La TV. Ideea cantecului mi-a venit inainte de a forma trupa.si historia lui este urmatoarea si e bine de povestit;
Pe cand cantam in Despot ,incercam fara reusita sa ne facem vizibil si in media locala sau cea nationala. Exista in aceea vreme o emisiune TV brasoveana care pentru 30 min pe saptamana,se ocupa de rock-ul local si international. Il rugasem la aceea vreme pe cel ce se ocupa de ea  sa ne invite si pe noi, pentru doua vorbe,macar ,mai ales ca n '' miscam'' binisornoi cu cantarile prin tara si in Brasov. Mereu ne refuza spunand ca nu suntem prioritari, preferand in schimb sa cheme trupe locale de garaj ,fara o activitati remarcanbile.Acest lucru ma afectat iar ca rezultat  a iesit aceasta piesa.
Deci nu este adevarat ca am scris pentru a-l ataca pe Petre Magdin sau mai rau pe taica Iliescu.
Dupa Omule am facut dintr-o joaca E-Te-Te La Tine.
Pe vremea aceea era o carciuma la iesire din Zarnesti numita "La Marcu". Multi prieteni de-ai nostri din tara isi pot aduce aminte , mai ales ca acolo se facea chefuri adevarate cu amprenta rockaresca.O cabana cocheta construita de frati Marcu care avea drept scop sa ne potoleasca setea, cu bere sau alte produse alcoolice si binenteles foamea cu mici deliciosi, bine preparati. Acolo prietenii nostri :Lali Catrina, Deniu Raduna, Mihai Voicu,Panait Daniel Sandu Dobre si altii ,faceau fel de fel de glume printre care foloseau expresia ;U`i l-a el! Sper ca a-ti inteles ideea de baza.
De aici se trage refrenul mult fredonat al piesei stropita cu un solo popular (ca doar erau la moda Azur sau Generic), facuta ca un semnal asupra degradarii romanului post decembrist.Cit despre versuri pot spune ca este ca un autodenunt a starii sufletesti in care se gasea Costi.
Intr-un final dupa cateva repetiti maraton reusisem sa avem patru piese de baza:
Ura DE Dupa Usa
Omule De La TV
E-Te-Te La Tine si
Dement,
Ultima piesa venea de la vechea trupa Despot si la care aveam o slabiciune......Compozitie Costi-Dan Barbulescu
Aceste evenimente se consumau prin Toamna lu` 92 pana in  Ianuarie `93. Repetiti facute intr-o incapere rece unde un radiator electric improvizat incerca de zor sa ne incalzesca degetele pentru a canta .Noroc ca vodca nu era scumpa si inspiratia venea fara mare efort.
Va urma

Un comentariu:

valentin-timur spunea...

foarte fain povestit ! si celelalte articole sunt interesante. pe ce instrumente ai cantat pana acum ?
si eu sunt un wannabe basist, dar de abia pe la inceput, si mi-ar face placere sa ascult si sa invat ce ai sa-mi spui.
cheers, vali !