Afișări de pagină luna trecută

sâmbătă, 26 aprilie 2008

rock-ul in zarnesti


Acum m-am gandit sa scriu despre fenomenul rock din Zarnesti, un mic orasel de munte situat in regiunea Brasov, la o aruncatura de bat de Piatra Craiului.
Prima trupa ce a deschis drumul acestui fenomen se numea Experimental, am scris de acest grup mai inainte.Fara acest grup nu stiu cum ar fi aparut fenomenul rock in mica noastra localitate.
Sufletul aceste formatii era Lucian Ion, care mult mai tarziu a format grupul Mecanik Sef,de care sper ca a-ti auzitl, mai ales ca au reusit sa scoata doua albume in 2004 si 2005..
Acest grup canta un heavy metal de influenta Judas Priest. Eu l-am considerat cea mai buna trupa de heavy metal din tara. Componenta cea mai tare dupa mine a fost :Ioan Lucian-bas, Nelu Miclos-chitara,Marin Dorian-voce, Tinca Adrian-chitara si Hiro-tobe.
Alt grup ``suparat`` s-a numit Volton , format din Tinca``Coco``Adrian-bas,Berlea Liviu-tobe, Berevoiesc-voce si Dulcinatu -chitara. Nu trebui uitat nici cele doua trupe de liceu Krater si Integral, care cantau un rock melodic influentati de Iris.
Aceste grupuri activau inainte de `89 si reuseau sa castige in popularitate pe unde cantau.Insa dupa `89 au aparut cele mai numeroase trupe care au dus numele de Zarnesti sa fie cunoscut in toata tara de catre iubitorii de rock.
Alaturi de Experimental pot enumara urmatoarele band-uri:Episcop , Excentric, Despot, UDDU,Cacealma, Sacrilegiu,F.U.C.K, deci ceva titulaturi pentru un orasel de 25000 locuitori.
Pot spune fara rusine ca Zarnestiul respira rock la inceputul anilor `90 si daca nu ar fi existat Experimental poate ca nimic nu s-ar fi intamplat .

2 comentarii:

Anonim spunea...

CITESC PENTRU PRIMA OARA ACESTE RANDURI SI CLAR SUNT PROFUND IMPRESIONATA SI MANDRA DE CE-MI VAD OCHII, BRAVO ADI.
SALUT O PE CRIS SI UN PUPIC PENTRU PUIUL MIC CARE E DULCE FOC.

Anonim spunea...

Experimental a fost ceva super. Prima formula, cu fratii Traista, voce si chitara,Luci la bass, Nelu Miclos la chitara a facut valuri multe la aparitie. Apoi au venit ceilalti si a fost nebunie. Plecam cu trenul din Brasosv la concertele lor. Caut nume, pe versurile lui Blaga a fost difuzata si pe radio, chiar inainte de 89.Straniu, nu? Dorian era comparat de de cei din jurul trupei cu Cristi Ilie (vi-l amintiti din Voltajul adevarat?), Hiro era un baterist super, legau soundul super.